Γρίπη από δω, γρίπη από κει, και εμείς να είμαστε στη μέση…άραγε θα την αποφύγουμε; Κανείς δε ξέρει…
Σίγουρα όμως, μπορούμε να μη κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια και να κάνουμε ότι περνάει από «τη διατροφή μας» για να τη γλιτώσουμε.
Τι να φάω όμως ;
- Φυσικά, όχι επεξεργασμένα τρόφιμα γεμάτα αλάτι και ζάχαρη….
- Το καλύτερο…….. Ρόδι: το έχουμε παινέψει πολλές φορές αλλά το αξίζει!!!! Αντιοξειδωτικό, πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Έχει αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβηχικές, στυπτικές, επουλωτικές και αντιδιαρροϊκές ιδιότητες,
- Αβοκάντο: πλούσιο και σε πολλά θρεπτικά συστατικά. Περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες, μαγνήσιο, κάλιο, γλουταθιόνη, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Κ, ψευδάργυρο και σίδηρο. Έχει αντιοξειδωτική δράση και βελτιώνει το ανοσοποιητικό
- Παντζάρι: περιέχει ευεργετικά φωτοχημικά και αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα
- Εσπεριδοειδή: Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C δρα επίσης και ως ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες ενώ ταυτόχρονα διεγείρει την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων στο σώμα μας, βελτιώνοντας έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα.
Άλλες τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C: το μπρόκολο, το ακτινίδιο, το μάνγκο, τις πιπεριές (ανεξαρτήτως χρώματος), τα μούρα, τα βατόμουρα, τις φράουλες, τα ακτινίδια και το σπανάκι. - Τζίντζερ : αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και ανοσορρυθμιστικές του ιδιότητες. χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του έντονου βήχα, αλλά και ως αντιπυρετικό.
- Σολομός: τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχει είναι απαραίτητα, γιατί συντελούν μεταξύ άλλων και στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ωστόσο, δεν τα συνθέτει ο οργανισμός μας από μόνος του, αλλά πρέπει να τα πάρουμε μέσω της διατροφής μας.
- Ντυθείτε καλά, γυμναστείτε και πιείτε αρκετό νερό….