Υλικά
- Συκωταριά (1)
- Εντεράκια (100 γρ.)
- Ελαιόλαδο (¾ κούπας)
- Μαρούλι ψιλοκομμένο (1)
- Κρεμμύδι (1)
- Άνηθο ψιλοκομμένο (1 ματσάκι)
- Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (1 ματσάκι)
- Δάφνη (2 φύλλα)
- Ρύζι (2 κουτ. σούπας)
- Αλεύρι (2 κουτ. γλυκού)
- Αυγά (3)
- Χυμός από 3 λεμόνια
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεματάτε σε νερό που βράζει τη συκωταριά και τα εντεράκια. Κατόπιν τα ψιλοκόβετε.
- Ζεσταίνετε το λάδι, μαραίνετε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και σοτάρετε μαζί με τα εντόσθια.
- Προσθέτετε ½ ματσάκι άνηθο, αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη, το αλεύρι και το χυμό από ένα λεμόνι.
- Προσθέτετε κατόπιν 6 ποτήρια νερό και βράζετε το μίγμα. Στη μέση του βρασίματος ρίχνετε το ρύζι πλυμένο και τα μαρούλια χοντροκομμένα.
- Αποσύρετε από τη φωτιά.
- Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτετε το χυμό από 2 λεμόνια σιγά σιγά, τους κρόκους και το κορν φλάουρ αφού πρώτα το έχετε διαλύσει σε λίγο νερό. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο ζουμί και το ρίχνετε όλο μαζί στη σούπα
- Σερβίρετε με πιπέρι και άνηθο.