Υλικά
- Spaghetti (1 πακέτο)
- 1-2 πακετάκια πανσέτα Montorsee ή 200 γρ. άκοπο μπέϊκον
- 1 κούπα ξυνή κρέμα γάλακτος η ενναλακτικα
- 1/2 κουπα ξυνογαλα και ½ κουπα γιαουρτι
- Μισό πακέτο μασκαρπόνε
- Παρμεζάνα ή πεκορίνο (κατά βούληση)
- 2 κρόκους αυγών
- Αλάτι-πιπέρι
Οδηγίες
- Βράζουμε τα spaghetti
- Ανακατεύω το μασκαρπόνε με την ξυνή κρέμα, λίγο τυρί τριμμένο, τους δύο κρόκους, το αλάτι και το πιπέρι και την αραιώνω λίγο με νερό από τα μακαρόνια που έχω βράσει
- Σωτάρω την πανσέτα για λίγο στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι
- Προσθέτω τη σάλτσα στο τηγάνι με την πανσέτα. Κατόπιν, προσθέτω τα μακαρόνια και τα σερβίρω με παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι