Υλικά για τo sandwich

  • Μπαγκέτα Μαύρη ή Πίττα αραβική
  • Φύλλα μαρουλιού, ρόκα ή κάρδαμο (1 κούπα)
  • Τόνο σε λάδι στραγγισμένο (240γρ)
  • Αυγά καλά βρασμένα (1-2)
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Λίγο chili (προαιρετικά)

Για να το νοστιμίσετε φτιάξτε μια σάλτσα verde. Τη σάλτσα αυτή μπορείτε να τη συντηρήσετε στο ψυγείο και να τη χρησιμοποιήσετε σε ψαρικά ή σε σαλάτες
Υλικά για τη VERDE SAUCE

  • Φύλλα μαϊντανού πλυμένα και στεγνά (1 κούπα)
  • Ελαιόλαδο (½ κούπα)
  • Σκόρδο ψιλοκομμένο (2 σκελίδες)
  • Πράσινες ελιές ψιλοκομμένες (¼ της κούπας περίπου)
  • Αντσούγιες ψιλοκομμένες (3-4)
  • Κάππαρη (1 κουτ. σούπας)
  • Ξύσμα λεμονιού (από 1 λεμόνι)
  • Κόκκινο και μαύρο πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση για τη sauce

  • Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα φύλλα μαϊντανού και το ελαιόλαδο και χτυπάμε. Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε ένα μικρό μπολ
  • Στη συνέχει ανακατεύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη sauce
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι μόνο αν χρειάζεται

Sandwich

  • Κόβουμε την μπαγκέτα στην μέση
  • Βάζουμε τον τόνο και τα αυγά
  • Συμπληρώνουμε (2-4 κουτ. σούπας) από την Verde Sauce (Προαιρετικά)