Υλικά για τo sandwich
- Μπαγκέτα Μαύρη ή Πίττα αραβική
- Φύλλα μαρουλιού, ρόκα ή κάρδαμο (1 κούπα)
- Τόνο σε λάδι στραγγισμένο (240γρ)
- Αυγά καλά βρασμένα (1-2)
- Πιπέρι
- Αλάτι
- Λίγο chili (προαιρετικά)
Για να το νοστιμίσετε φτιάξτε μια σάλτσα verde. Τη σάλτσα αυτή μπορείτε να τη συντηρήσετε στο ψυγείο και να τη χρησιμοποιήσετε σε ψαρικά ή σε σαλάτες
Υλικά για τη VERDE SAUCE
- Φύλλα μαϊντανού πλυμένα και στεγνά (1 κούπα)
- Ελαιόλαδο (½ κούπα)
- Σκόρδο ψιλοκομμένο (2 σκελίδες)
- Πράσινες ελιές ψιλοκομμένες (¼ της κούπας περίπου)
- Αντσούγιες ψιλοκομμένες (3-4)
- Κάππαρη (1 κουτ. σούπας)
- Ξύσμα λεμονιού (από 1 λεμόνι)
- Κόκκινο και μαύρο πιπέρι, αλάτι
Εκτέλεση για τη sauce
- Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα φύλλα μαϊντανού και το ελαιόλαδο και χτυπάμε. Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε ένα μικρό μπολ
- Στη συνέχει ανακατεύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη sauce
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι μόνο αν χρειάζεται
Sandwich
- Κόβουμε την μπαγκέτα στην μέση
- Βάζουμε τον τόνο και τα αυγά
- Συμπληρώνουμε (2-4 κουτ. σούπας) από την Verde Sauce (Προαιρετικά)