Υλικά
- Ένα μεγάλο καλαμάρι καθαρισμένο (ή σουπιά)
Για τη μαρινάδα (τσέρμουλα)
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος (1 φλιτζ.)
- Κόλιανδρος ψιλοκομμένος (1 φλιτζ.)
- Πάπρικα (1 κουτ. γλυκού)
- Κύμινο (1 κουτ. γλυκού)
- Πιπέρι καγιέν (1 πρέζα)
- Χυμός λεμονιού (2 κουτ. σούπας)
- Ελαιόλαδο (½ φλιτζ.)
Εκτέλεση
- Μαρινάρουμε τα καλαμάρια για 10 λεπτά στην τσέρμουλα και τα ψήνουμε στην σχάρα για 5 λεπτά και από τις δυο πλευρές.
- Σερβίρουμε με χούμους και λεμόνι.
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΥΜΟΥΣ
Υλικά
- Ρεβίθια βρασμένα (400 γρ.)
- Τζίντζερ φρέσκο τριμμένο (2-3 κουτ. σούπας)
- Γλυκιά chili sauce (1 κουτ. γλυκού)
- Σόγια sauce (1 κουτ. γλυκού)
- Φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο (2 κουτ. σούπας)
- Βάζουμε τα παραπάνω υλικά στο μπλέντερ