Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας της Διατροφής, καθώς στις 16 του μήνα γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Διατροφής, που σκοπό έχει να μας υπενθυμίσει το σημαντικό ρόλο της στις ζωές μας.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, να βάζουμε τις βάσεις για μια καλύτερη ζωή, με σωστές διατροφικές συνήθειες για περισσότερη σωματική αλλά και ψυχική ευεξία και λιγότερα προβλήματα υγείας.
Επιλέξτε για αρχή φρέσκα εποχιακά φρούτα, τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες για τη θωράκιση του ανοσοποιητικού, λαχανικά εποχής (αγγούρια, αντίδια, καρότα, κολοκυθάκια, κολοκύθες, κουνουπίδια, λάχανα, λαχανάκια Βρυξελλών, μαϊντανός, μαρούλια, μάραθος, μπρόκολα, παντζάρια, πιπεριές, πράσα, ραδίκια, ραπανάκια, σέλινο, σέσκουλα, σπανάκι), καθώς επίσης και λευκές πρωτεΐνες όπως τα ψάρια και τα πουλερικά.
Και μην ξεχνάτε, επιλέγοντας φρούτα και λαχανικά στην εποχή τους όπως επίσης και προϊόντα του τόπου μας, συμβάλλουμε στο να γίνει ο πλανήτης πιο βιώσιμος.