Υλικά
- Κολοκυθάκια (600 γρ.) κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- Λευκό μπαλσάμικο (60 ml) (¼ της κούπας)
- Χυμό λεμονιού (60 ml) (¼ της κούπας)
- Ξύσμα λεμονιού (2 κουτ. σούπας)
- Πιπερίτσες chilli (2) ψιλοκομμένες
- Σκελίδες σκόρδο (2) πολτοποιημένες
- Ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
- Αλάτι, πιπέρι
- Φύλλα βασιλικού (για το σερβίρισμα)
- Γαρίδες (2-4 μεγάλες) (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ανακατεύω σε ένα μπολ το ξύδι, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τις πιπεριές, το σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτω τα κολοκυθάκια και αφήνω να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
- Σερβίρω με γαρίδες και φύλλα βασιλικού