Υλικά

  1. Κολοκυθάκια (600 γρ.) κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  2. Λευκό μπαλσάμικο (60 ml) (¼ της κούπας)
  3. Χυμό λεμονιού (60 ml) (¼ της κούπας)
  4. Ξύσμα λεμονιού (2 κουτ. σούπας)
  5. Πιπερίτσες chilli (2) ψιλοκομμένες
  6. Σκελίδες σκόρδο (2) πολτοποιημένες
  7. Ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
  8. Αλάτι, πιπέρι
  9. Φύλλα βασιλικού (για το σερβίρισμα)
  10. Γαρίδες (2-4 μεγάλες) (προαιρετικά)
Εκτέλεση

  1. Ανακατεύω σε ένα μπολ το ξύδι, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τις πιπεριές, το σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Προσθέτω τα κολοκυθάκια και αφήνω να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
  3. Σερβίρω με γαρίδες και φύλλα βασιλικού