Υλικά για τη σαλάτα
- Μαραθόριζα (1) σε λεπτές φέτες
- Αβοκάντο (1) ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κομμάτια
- Γαρίδες μεγάλες βρασμένες (200 γρ.)
- Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (3)
- Πορτοκάλι (1) σε φέτες
- Ρόκα
Υλικά για vinaigrette
- Ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)]
- Ξύσμα από τη φλούδα του πορτοκαλιού
- Χυμό από ½ πορτοκάλι
- Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
- Ετοιμάστε τη vinaigrette ανακατεύοντας το λάδι και τους χυμούς των εσπεριδοειδών σε ένα μικρό μπολ μαζί με αλατοπίπερο.
- Αφήστε τα στην άκρη.
- Σε μια σαλατιέρα ρίξτε όλα τα συστατικά, εκτός από τη ρόκα και προσθέστε τη μισή vinaigrette.
- Βάλτε τα φύλλα ρόκας σε μικρά μπολ, τη σαλάτα στο κέντρο και περιχύστε με το υπόλοιπο dressing πριν σερβίρετε.