Υλικά

  • Πατάτες (2-3 μέτριες)
  • Φιστίκια αιγίνης (1/2 κούπα)
  • Ελαιόλαδο (1 κούπα)
  • Σκόρδο (κατά βούληση) ή λάδι σκόρδου (για πιο ήπια γεύση)
  • Μαϊντανός
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λεμόνι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι
  • Στη συνέχεια τρίβουμε στο μπλέντερ τα φιστίκια ώσπου να γίνουν σκόνη
  • Αναμιγνύουμε τις πατάτες, τα φιστίκια, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και προσθέτουμε σταδιακά λάδι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Τέλος προσθέτουμε λίγες σταγόνες από λεμόνι προαιρετικά
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό