Υλικά
- Πατάτες (2-3 μέτριες)
- Φιστίκια αιγίνης (1/2 κούπα)
- Ελαιόλαδο (1 κούπα)
- Σκόρδο (κατά βούληση) ή λάδι σκόρδου (για πιο ήπια γεύση)
- Μαϊντανός
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λεμόνι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι
- Στη συνέχεια τρίβουμε στο μπλέντερ τα φιστίκια ώσπου να γίνουν σκόνη
- Αναμιγνύουμε τις πατάτες, τα φιστίκια, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και προσθέτουμε σταδιακά λάδι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
- Τέλος προσθέτουμε λίγες σταγόνες από λεμόνι προαιρετικά
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό