Υλικά :
- Σελινόριζα (πάνω από ½ κιλό, κομμένη σε κομμάτια)
- Πατάτες (όσες και το βάρος της σελινόριζας)
- Γάλα χαμηλό σε λιπαρά (1 ποτήρι του κρασιού)
- Βούτυρο (50 γρ.)
- Αλάτι – πιπέρι
- Γιαούρτι (2 κουτ. σούπας ανά άτομο για το σερβίρισμα)
- Πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση :
- Βράζω τις πατάτες σε αλατισμένο νερό με το γάλα και τη σελινόριζα. Αφού βράσουν πολτοποιώ το σέλινο στο μπλέντερ και ξεφλουδίζω τις πατάτες ,τις οποίες λιώνω με το πιρούνι ή με το εργαλείο για πουρέ.
- Αναμιγνύω τους δύο πουρέδες, τους ρίχνω πίσω στην κατσαρόλα, προσθέτω το βούτυρο και το αλατοπίπερο και τα βάζω στη φωτιά να ζεσταθούν. Κατόπιν προσθέτω νερό ανάλογα με το πως την θέλω .
- Σερβίρω με 2 κουτ. σούπας γιαούρτι και λίγη πάπρικα για το στολισμό.