Οι πρώτες ιώσεις του φθινοπώρου είναι εδώ και ήδη αρκετοί είναι αυτοί που ταλαιπωρούνται. Τα φάρμακα όμως δεν είναι η μόνη λύση… Αρκεί να έχουμε ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας με την κατάλληλη διατροφή ώστε να το προστατέψουμε από τις επιθέσεις των μικροβίων. Η απάντηση λοιπόν βρίσκεται στο πιάτο μας! Γιατί η άμυνα του οργανισμού σχετίζεται άμεσα με το είδος και την ποιότητα των τροφών που καταναλώνουμε.

         Ισχυρό ανοσοποιητικό με σύμμαχο τη διατροφή

  • Καταναλώνουμε συχνά ψάρι και κοτόπουλο. Από τα κηπευτικά μπρόκολο, λάχανο, κολοκύθια, φασολάκια. Από τα φρούτα τα μήλα
  • Βάζουμε στην καθημερινή διατροφή μας τις γνωστές μας κόκκινες και πορτοκαλί τροφές, που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C! Δηλαδή: Κόκκινες πιπεριές, μούρα, πορτοκάλι, ρόδι κ.λ.π.
  • Επιλέγουμε σούπες από λαχανικά, όπως χορτόσουπα, ντοματόσουπα, κρεμμυδόσουπα
  • Τρώμε για σνακ ξηρούς καρπούς, που είναι πλούσιοι σε σελήνιο και ψευδάργυρο
  • Προτιμούμε τα βιολογικά προϊόντα, ειδικά στα φρούτα και τα λαχανικά
  • Επιλέγουμε προϊόντα ολικής άλεσης 

    ***Για την καλύτερη ανάρρωση μετά από ίωση καταναλώνουμε πρωτεϊνούχες τροφές: Ψάρι, κοτόπουλο, γαλοπούλα

    Αποφεύγουμε:

  • Τη ζάχαρη (σε κάθε μορφή)
  • Το αλκοόλ
  • Τροφές πλούσιες σε λιπαρά
  • Τροφές με κορεσμένα λίπη

       

          …Και δεν ξεχνάμε:

  • Συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών
  • Αερισμό των χώρων
  • Αποφυγή συνωστισμού
  • Αποφυγή έκθεσης σε καπνό
  • Αποφυγή της καθιστικής ζωής