Οι πρώτες ιώσεις του φθινοπώρου είναι εδώ και ήδη αρκετοί είναι αυτοί που ταλαιπωρούνται. Τα φάρμακα όμως δεν είναι η μόνη λύση… Αρκεί να έχουμε ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας με την κατάλληλη διατροφή ώστε να το προστατέψουμε από τις επιθέσεις των μικροβίων. Η απάντηση λοιπόν βρίσκεται στο πιάτο μας! Γιατί η άμυνα του οργανισμού σχετίζεται άμεσα με το είδος και την ποιότητα των τροφών που καταναλώνουμε.
Ισχυρό ανοσοποιητικό με σύμμαχο τη διατροφή
- Καταναλώνουμε συχνά ψάρι και κοτόπουλο. Από τα κηπευτικά μπρόκολο, λάχανο, κολοκύθια, φασολάκια. Από τα φρούτα τα μήλα
- Βάζουμε στην καθημερινή διατροφή μας τις γνωστές μας κόκκινες και πορτοκαλί τροφές, που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C! Δηλαδή: Κόκκινες πιπεριές, μούρα, πορτοκάλι, ρόδι κ.λ.π.
- Επιλέγουμε σούπες από λαχανικά, όπως χορτόσουπα, ντοματόσουπα, κρεμμυδόσουπα
- Τρώμε για σνακ ξηρούς καρπούς, που είναι πλούσιοι σε σελήνιο και ψευδάργυρο
- Προτιμούμε τα βιολογικά προϊόντα, ειδικά στα φρούτα και τα λαχανικά
- Επιλέγουμε προϊόντα ολικής άλεσης
***Για την καλύτερη ανάρρωση μετά από ίωση καταναλώνουμε πρωτεϊνούχες τροφές: Ψάρι, κοτόπουλο, γαλοπούλα
Αποφεύγουμε:
- Τη ζάχαρη (σε κάθε μορφή)
- Το αλκοόλ
- Τροφές πλούσιες σε λιπαρά
- Τροφές με κορεσμένα λίπη
…Και δεν ξεχνάμε:
- Συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών
- Αερισμό των χώρων
- Αποφυγή συνωστισμού
- Αποφυγή έκθεσης σε καπνό
- Αποφυγή της καθιστικής ζωής