Βασίλισσα λοιπόν η μαύρη σοκολάτα.
Στο πλαίσιο πρόσφατης ολλανδικής ερευνάς οι επιστήμονες έδωσαν στους συμμετέχοντες αρχικά να μυρίσουν και έπειτα να καταναλώσουν 30γρ μαύρης σοκολάτας. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Παρατηρήθηκε σημαντική μείωση της όρεξης τους αλλά και κυρίως κατακόρυφη πτώση στο αίμα τους της γλυκερίνης, μιας ορμόνης που συμβάλει στη δημιουργία του αισθήματος της όρεξης
Άλλη αμερικανική μελέτη έδειξε ότι οι τακτικοί καταναλωτές μαύρης σοκολάτας (προσοχή: μιλάμε για περιεκτικότητα 100% σε κακάο) είναι πιο λεπτοί και έχουν πιο χαμηλό δείκτη μάζας σώματος από όσους δεν την έχουν εντάξει στη διατροφή τους.
Τα οφέλη της δεν σταματούν εδώ διότι δρα ως καταστολέας του άγχους και περιέχει πολυφαινόλες μια αμάδα ενώσεων με αντιοξειδοτικές ιδιότητες.
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα είστε έτοιμοι να ορμίσετε σε κάποια παχυντική λιχουδιά φάτε δυο κομματάκια σοκολάτα και αναβάλετε για λίγο την ατασθαλία
Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.
Το ασπράδι του αυγού
Αν η σοκολάτα είναι η βασίλισσα των ανορεξιογονων τροφών τότε ο βασιλιάς είναι το ασπράδι του αυγού!
Είναι εξαιρετικά χορταστικό δεν περιείχε λίπος ούτε χοληστερόλη και μπορεί να μπει στην διατροφή μας σε πολλές παραλλαγές από βραστό μέχρι ομελέτα με λαχανικά της αρέσκειας μας.
Τέλος δυο σφιχτά ασπράδια αυγού πριν από την βραδινή μας έξοδο θα μας δημιουργήσουν αίσθημα κορεσμού βοηθώντας να αντισταθούμε στο τσιμπολόγημα. (ξηροί καρποί, πατατάκια κλπ.)
Κρόκος Κοζάνης
Επίσης ανορεξιογονο με ικανότητα να χαλιναγωγεί την όρεξη μας. Γαλλική ερευνά έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση του συνέβαλε στην καταπολέμηση συνηθειών που θα οδηγούσε σε αύξηση βάρους. Λίγες ίνες κρόκου λοιπόν σε πιάτα με κρέας ψάρι και ρύζι ομορφαίνουν το φαγητό μας και δεν παχαίνουν!