Υλικά

  • Φιλέτα σολομού με το δέρμα (800 γρ.) κομμένα σε κομμάτια
  • Σέλινο ψιλοκομμένο (1,5 kgr)
  • Γάλα αμυγδάλου (άγλυκο) (500 ml)
  • Κρέμα γάλακτος φυτική (125 ml)
  • Αλάτι
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ανάλατο βούτυρο (50 γρ.)
  • Ελαιόλαδο
  • Εστραγκόν φύλλα (3/4 του φλιτζανιού)
  • Κάρδαμο (4 φλιτζάνια) για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

 

  • Βάζω το σέλινο, το γάλα αμυγδάλου και το αλάτι σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και το φέρνω σε βρασμό.
  • Σκεπάζω την κατσαρόλα, χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 15 λεπτά μέχρι το σέλινο να είναι μαλακό.
  • Προσθέτω την κρέμα και με ένα blender χειρός, αναμιγνύω μέχρι το μίγμα να γίνει λείο.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βάζω το σολομό αφού τον έχω αλείψει με ελαιόλαδο και πιπέρι και τον ψήνω με το δέρμα από την κάτω πλευρά για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Γυρνάω το σολομό και ψήνω για άλλο ένα λεπτό.
  • Προσθέτω το βούτυρο και το εστραγκόν και μαγειρεύω για άλλα 2 λεπτά
  • Τοποθετώ τον πουρέ, από πάνω το σολομό, βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, κάρδαμο και σερβίρω