Υλικά
- Φιλέτα σολομού με το δέρμα (800 γρ.) κομμένα σε κομμάτια
- Σέλινο ψιλοκομμένο (1,5 kgr)
- Γάλα αμυγδάλου (άγλυκο) (500 ml)
- Κρέμα γάλακτος φυτική (125 ml)
- Αλάτι
- Φρέσκο πιπέρι
- Ανάλατο βούτυρο (50 γρ.)
- Ελαιόλαδο
- Εστραγκόν φύλλα (3/4 του φλιτζανιού)
- Κάρδαμο (4 φλιτζάνια) για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζω το σέλινο, το γάλα αμυγδάλου και το αλάτι σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και το φέρνω σε βρασμό.
- Σκεπάζω την κατσαρόλα, χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 15 λεπτά μέχρι το σέλινο να είναι μαλακό.
- Προσθέτω την κρέμα και με ένα blender χειρός, αναμιγνύω μέχρι το μίγμα να γίνει λείο.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βάζω το σολομό αφού τον έχω αλείψει με ελαιόλαδο και πιπέρι και τον ψήνω με το δέρμα από την κάτω πλευρά για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Γυρνάω το σολομό και ψήνω για άλλο ένα λεπτό.
- Προσθέτω το βούτυρο και το εστραγκόν και μαγειρεύω για άλλα 2 λεπτά
- Τοποθετώ τον πουρέ, από πάνω το σολομό, βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, κάρδαμο και σερβίρω