Υλικά
- Ελαιόλαδο ( 2 κουτ.σούπας )
- Κρεμμύδι (1) σε λεπτές φέτες
- Σκόρδο (4 σκελίδες ) σε λεπτές φέτες
- Μαραθόριζες ( 4 μέτριες ) σε λεπτές φέτες
- Ξύδι balsamic λευκό ( 2 κουτ. σούπας)
- Γάλα αμυγδάλου άγλυκο ( 1 λίτρο )
- Σέσκουλo (3 φλιτζ. Τσαγιού) λεπτοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι μαύρο
- Θυμάρι ( 10 κλωνάρια )
- Αμύγαλο φιλέ ( 2 κουτ. σούπας )
Εκτέλεση
- Ζεσταίνω σε χαμηλή φωτια το λάδι. Προσθέτω, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την μαραθόριζα, αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτω το ξύδι και το γάλα αμυγδάλου αφηνοντάς τα να βράσουν.
- Βάζω το σέσκουλο, και το μαγειρεύω για ένα λεπτό μέχρι να μαραθεί.
- Βγάζω τη κατσαρόλα από τη φωτιά, πολτοποιώντας το μείγμα με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει βελουτέ.
- Σε δυνατή φωτιά προσθέτω το λάδι και σοτάρω το θυμάρι και τα αμύγδαλα εως ότου, πάρουν ένα χρυσό χρώμα
- Τέλος σερβίρω τη βελουτέ σούπα , προσθέτωντας τα αμύγδαλα και το θυμάρι.
Θρεπτική αξία
- Μαραθόριζα: είναι πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών, φυλλικού οξέος και καλίου. Βοηθάει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Μειώνει την αρτηριακή πίεση και έχει ευεργετικές ιδιότητες στο έντερο.
- Γάλα αμυγδάλου: είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και μέταλλα (σίδηρο, ψευδάργυρο, ασβέστιο και μαγνήσιο), περιέχει ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και φυτοστερόλες. Από την άλλη, δεν περιέχει λακτόζη, χοληστερίνη, γλουτένη, ζάχαρη και αλάτι.
- Σέσκουλο: έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, περιέχει πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο ψευδάργυρο στον οργανισμό, ενώ ταυτόχρονα μας παρέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη Α και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.