Υλικά
Κρεμμύδι (1 μικρό)
Κολοκυθάκι κομμένο σε λωρίδες (1)
Σκόρδο (2 σκελίδες)
Βασιλικός (1 ματσάκι)
Ρικότα (1 κούπα) ή ανθότυρο
Κόκκινο πιπέρι (λίγο)
Λεμόνι (1 κουταλάκι)
Παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι
Ζυμαρικό της επιλογής σας
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό να βράζει
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο, στη συνέχεια το κολοκυθάκι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά.
Παράλληλα στο γουδί, φτιάχνουμε μια πάστα με το σκόρδο, το βασιλικό και 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Μετά βάζουμε τα βρασμένα μακαρόνια στο μίγμα με το κολοκυθάκι. Προσθέτουμε μισή κούπα από το βρασμένο νερό, μετά τη ρικότα, το λεμόνι, την παρμεζάνα και στο τέλος το μίγμα με το βασιλικό και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε